SyncServer S650 – pontos, biztonságos és rugalmas idő- és frekvencia standard

Az új SyncServer S650 idő és frekvencia műszer a Microchip (Microsemi) FlexPortTM technológiával példátlan szinkronizációs rugalmasságot és teljesítményt nyújt.

SyncServer S650 idő és frekvencia standard

A GNSS alapú S650-t modern elektronikus rendszerekbe és hálózatokba tervezték, amelyek a legjobb osztályú szinkronizáció könnyű adaptálását igénylik az alkalmazások széles köréhez.

Főbb jellemzők

 • (<)15ns RMS az UTC-hez (USNO)
 • (<)1x10-12 frekvencia pontosság
 • Moduláris időzítő architektúra az egyedülálló, innovatív FlexPortTM technológiával
 • A legnépszerűbb időzítő I/O jelek szabványosak a Timing I/O modulban (IRIG B, 10 MHz, 1 PPS, stb.)
 • 4 db GbE szabványos port, mindegyik a szabadalmaztatott NTP hardver időbélyegzéssel.
 • Web-alapú kezelés, magas biztonsági titkosító készlettel
 • Működési hőmérséklet tartomány: -20° … +65°C, sokk- és vibrációtesztnek alávetve
 • IPv6 / IPv4 minden porton
 • Opcionálisan Rubídium vagy OCXO oszcillátorral szerelve
 • Opcionálisan redundáns tápegységgel szerelve
 • PTP és GLONASS kész kialakítás; nincs szükség további hardverre.
 • A FlexPortTM időzítő technológia hatékonyan és költséghatékonyan teszi hozzá az innovatív "any signal, any connector" technológiát, így nincs többé elvesztegetett hely az örökölt, fixjelű modul/BNC-k miatt.
 • Többszörös GbE hálózati portok a könnyebb konfiguráció és adaptáció érdekében.
 • Megbízható és robusztus kialakítás a hosszú élettartamhoz és a széleskörű alkalmazhatósághoz.
 • Megerősített biztonságú, a legszigorúbb informatikai követelményeknek megfelelő hálózati eszköz.

Áttekintés 
A moduláris Microchip (Microsemi)  S650 jól kombinálja a legjobb idő- és frekvencia műszerezettséget az egyedülállóan rugalmas és nagy teljesítményű hálózat / biztonság-alapú tulajdonságokkal. Az időzítő rugalmassági szintje példa nélküli és megszüntetheti az esetleges tovább jelelosztó egységek szükségességét, úgy hogy eközben nem csökken a koherens kimenő jelek minősége.

Páratlan rugalmasság 
A bnc-csatlakozós Timing I/O modul alapkészüléknek számít a legnépszerűbb I/O időzítő jeladók között (IRIG B, 10 MHz, 1PPS, stb.). Amikor nagyobb rugalmasságra van szükség, az opciós Microchip (Microsemi)  FlexPortTM Technológia lehetővé teszi, hogy 6 kimeneti bnc-csatlakozón át kiadhassunk bármilyen támogatott jelet (időkód, szinusz hullám, programozható arány), amelyek valós időben konfigurálhatók a biztonságos web-interfészen át.

A rendkívül jó, BNC-by-BNC konfiguráció nagyon hatékonnyá és költségtakarékossá teszi az 1U tér elérhetőséget.

Időzítés és tervezés megbízhatósága 
A 72 csatornás GNSS vevőt összekapcsolva a Microchip (Microsemi) szabadalmaztatott, aktív hőmérsékletkompenzációs technikájával (Active Thermal Compensation Technology) a legjobb, (<)15ns-os RMS - UTC idő pontosságot kapjuk meg. Mindezt támogatja a tartós hardver MIL STD 810G szabványnak megfelelő tesztelése, a rendkívül megbízható komponensek, amelyek -20°C … +65°C hőmérséklet tartományra terjesztik ki a működést, valamint a kettős tápegység opció.
További lehetőség a nagyteljesítményű oszcillátorral, például Rubídium Atomórával való kibővítés, ami hosszú időre megtartja az S650 pontosságát egy GNSS szolgáltatás időszakos megszakadás alatt is.

Biztonságos hálózatépítés 
A 4 db szabványos GbE port fogad több mint 10,000 NTP kérést másodpercenként, hardver időbélyegzést és kompenzációt használva. Az S650 CPU-ra eső teljes forgalom korlátozott sávszélességű, a szerver ellen indított túlterhelési támadások (DoS) elleni védelem miatt. A még biztonságosabb NTP műveletekhez alkalmazható az opciós Security-Hardened NTP ReflectorTM, 100%-os hardver alapú NTP csomag feldolgozási vonalsebességgel. A Reflector, szintén egy CPU-t védő tűzfal, ami korlátozza a CPU-ra menő nem NTP forgalom sávszélességét. Az egység fel van szerelve DoS-detektorral, valamint el van látva értesítéssel és abnormálisan magas hálózati forgalom elleni védelemmel.

Beépített hardver kiegészítések 
A SyncServer S650 magába foglal több, olyan beépített hardver egységet is, amiket a szoftver licenc kulcsok, például Security-Hardened NTP ReflectorTM megengednek. Várható jövőbeni szoftver kompatibilis hardver opciók a GbE PTP-műveletek és a GLONASS-támogatás lehetnek.

Standard menedzsment hozzáférés biztonság 
Az összes várható hálózati menedzsment protokoll standardnak számít az S650-ben. Ezek a kötelező jelszavas hozzáférés, csak HTTPS/SSL (magas titkosítási titkosító készlettel), SSH, hozzáférést szabályzó listák (ACL), szolgáltatás megszűnés, SNMPv2/v3 és NTP MD5 hitelesítés. Az S650 CPU-ra eső teljes forgalom korlátozott sávszélességű a szerver ellen indított túlterhelési támadások (DoS, denial-of-service) elleni védelem miatt.

Intuitív, biztonságos és könnyen használható web-interfész 
A modern web-interfész az elsődleges kontroll interfész az S650-nál. Ha billentyűzettel és kijelzővel becsatoltuk az egységet, akkor az összes funkció könnyen elérhető a baloldalon található legördülő menükben. Az S650, egy pillantással átlátható műszerfallal, a logikus szerkezettel és az intuitív kontrollal könnyen konfigurálható.