Cs4000 cézium frekvenciaetalon

A Cs4000 megfelel a laboratóriumi szabványok, műholdas kommunikációs terminálok, mobil kommunikációs rendszerek, teszt- és mérőalkalmazások széles köre által támasztott kihívásoknak.

Cs4000 Cézium frekvenciaetalon, Microsemi

A Microchip (Microsemi) Cs4000 készüléke egy új, céziumos frekvenciaetalon-platform, amely kivételes teljesítményt nyújt egy konfigurálható, 3U-méretű állványkeretben.
A Cs4000-et olyan nagypontosságú időzítő és frekvenciaalkalmazásokhoz tervezték, melyek nagy stabilitást, alacsony zajú RF- és 1PPS-referenciajeleket igényelnek.
A Microchip (Microsemi) fejlett Cesium III digitális technikája az a motor, ami ezt a kivételes teljesítményt lehetővé teszi.

A Cs4000 készülékben egy új, színes, előlapi grafikus kijelző (GUI) található, amely megkönnyíti a műszer leolvasását és kezelését. A céziumos és az opcionális kimeneti kártyák összes funkcionális vezérlése az előlapi monitoron keresztül történik. A grafikus kijelző egy érintőlapos LCD-képernyő, amelyen keresztül könnyen hozzáférhetők az üzemállapot-, a vezérlési és a konfigurációs adatok.

Távoli kapcsolat kétféle módon alakítható ki a Cs4000-rel. Egy új Ethernet-interfész felügyeleti képességet nyújt egy beépített weboldalszerveren keresztül. Támogatott a fix IP és a DHCP. A Cs4000 rendelkezik egy RS-232 porttal is, amelyen keresztül a felhasználó kiterjedt felügyeleti és vezérlőhozzáférést kap. Ehhez ASCII-utasításokat vagy a Microsemi „Monitor 3” nevű, Windows-alapú segédprogramját lehet használni.

A Cs4000-et úgy tervezték, hogy szabványos és egyedi kimenőjel-formátumokat állítson elő. A szabványos kimenőjelek között megtalálhatók a 100kHz, 1, 5, 10MHz és az 1 PPS jelek. Opcionális kimenet a T1 és az E1, melyek mindegyike támogatja a többszörös jelzésátviteli és riasztási formátumokat.
Felismerve, hogy az egyéni jelzésátvitel sok rendszerterv része, a Cs4000 rendelkezik egy olyan egyedi kimeneti területtel, ami támogatni tudja a legtöbb jelzésátviteli követelményt. Ezek nem befolyásolják a szabványos kimeneteket, és felhasználhatók mindegyik egyedi formátummal, amire éppen szükség van.